"Сакраменто Кингс" ще играе в решителен елиминационен мач за попадане в плейофите на Националната баскетболна асоциация (НБА) - срещу "Ню Орлиънс Пеликънс" в събота.

Това е част от т. нар. "плей-ин" турнир на лигата, в който по четири отбора в двете конференции определят последните две места за втората и доста по-вълнуваща фаза.

Миналата нощ "Кингс" срази като домакин и елиминира "Голдън Стейт Уориърс" със 118:94, като Александър Везенков игра само две минути в края. Това е сладко отмъщение за "кралете", които на плейофите през миналата година бяха отстранени от Стеф Къри и компания. 

В другия двубой от потока "Лос Анджелис Лейкърс" се справи с "Ню Орлиънс Пеликънс" - 110:106, така се класира директно и ще играе в плейофите срещу шампиона "Денвър Нъгетс". Докато "пеликаните" имат право на поправка срещу "Сакраменто", при това като домакини.

Един факт няма как да не безпокои "кралете" - и в петте мача от редовния сезон помежду им те бяха бити от "Ню Орлиънс". Не е ясно обаче дали най-добрият играч на "пеликаните" - Зайън Уилямсън - ще бъде на линия, тъй като той получи контузия и не доигра последните 3 минути от срещата с "Лейкърс". Победителят от този мач ще се изправи срещу "Оклахома Сити Тъндър" в първия кръг на плейофите.

Появата на Везенков в игра бе в момент, в който мачът на "Сакраменто" с "Голдън Стейт" бе напълно решен, а за краткия си престой на терена българинът се отчете с една "борба" в защита и един пропуск от "тройката". Преди това неговите съотборници бяха решили всичко.

Най-резултатен за победителите бе Кийгън Мъри с 32 точки. Още 24 прибави Диарън Фокс, а литовският център Домантас Сабонис приключи с 16 точки и 12 "борби" на сметката си.

За тима на "Голдън Стейт", който почти напълно заличи изоставане от 16 точки в първото полувреме, само за да допусне такова от 26 в края, с 26 точки се отличи Стеф Къри.