На сленга на наркодилърите шанò е много неприятна дума - това е когато дилър, паралелно на голямата организация почва да продава дрога за себе си. Тези обикновено ги бият и ако се разминат само със строшени или отрязани пръсти - са късметлии...

Точно на нещо такова заприлича цялата история с нова частна детска болница, която дойде отникъде, получи с лекота разрешение от правителството, но после - оказа се - никой не я долюбва (помните ли кратковременния "бизнес проект" на Гинка Върбакова, която а-ха да получи енергото от ЧЕЗ - бел. ред.).

Сякаш някой някъде опита да врътне далавера от втора позиция - "шанаджийски", без да се съобрази с истински "широките гърбове", завзели всички капии. И не успя, естествено.

Недоволство в рамките на днешния ден проектът предизвика у президента, вицепрезидента, Делян Пеевски, ПП-ДБ, а чак накрая на деня - дори у ГЕРБ (макар те да не се обявиха точно против "Мама и аз", а само заявиха, че винаги са подкрепяли и имат най-голямата заслуга за Национална детска боница - макар че такава не съществува).

Оказа се, че самият шеф на правителството, през което мина шанаджийската болница, спешно е премислил и се отказва от нея. Не е чудно, ако до часове се реши - също толкова автономно - да се откаже и от здравната министърка. Дето се казва - правил го е вече.

Не се отказват само "Търговска лига" и явно работата ще се озове в административния съд - като повечето по-интересни казуси напоследък.

Българите пък - с Путин и Русия в сърцето, традиционно задръстиха ГКПП Кулата-Промахон и в най-големи количества се изнасят за Великден в Гърция. Екскурзиантите към Турция били дори още повече, макар и с различен -  шопинг профил. Новият хит за пътуване било даже Косово... И все така никой не отива във Воронеж.

Като казахме българи, не е зле последните да се позамислим - в топ 5 сме по младежи, които нито учат, нито работят, а "мат'рялът", който се предлага на пазара на труда, не става. И работодателите не го искат, нищо че издъхват за кадри.