Цветан Цветанов отказал среща с депутата от ДПС Делян Пеевски, докато беше вътрешен министър, обяви самият той пред bTV. Пеевски му се обаждал с покана за кафе в хотел "Берлин" в София, но Цветанов отказал и "никога не се е срещал с този депутат извън министерството".

Въпреки че Цветанов още не бил направил "засичане" между справките за срещите си с народния представител от ДПС, той даде за пример няколко несъответствия между "действителността и данните на Пеевски". "Има записана среща на 5 август, а аз тогава съм бил на морето. Има записани две срещи в един и същи ден, има записани срещи в събота и неделя – нещо, което никога не съм правил, освен за пресконференции", каза Цветанов по повод официалната справка, че двамата са имали над 40 срещи.

Миналият месец той изпрати писмо до наследника си Цветлин Йовчев с искане да му бъде предоставена писмена справка по години, дни и часове, за периода юли 2009 - март 2013 г. за посещенията на Делян Пеевски в сградата на МВР. Това стана след друга справка, изискана от Пеевски, според която той бил в министерството 40 пъти. Депутатът твърди, че всичките му визити са били при Цветанов, но според ексминистъра техният брой бил не повече от 7.

Според Цветан Цветанов част от разговорите с народния представител от ДПС били "с политически оттенък". "Казвал ми е, че не се възприема добре от техния лидер тогава - Ахмед Доган, ходенето в смесените региони. Но това само съм го чул и съм продължил да работя по същия начин. Ако съм имал други лични интереси, сега щях да съм участник в някакви фирми или членове на семейството ми щяха да са. Всички срещи до една са били по негово желание. Просто сега се дава тон за дискредитиране на опозиционна фигура преди европейските избори", заяви още дясната ръка на Бойко Борисов.