"Лудогорец" и "Валенсия" се очертава да играят пред препълнени трибуни. Двубоят от осминафиналите в Лига Европа е в четвъртък от 20:00 ч. на националния стадион "Васил Левски".

Четири дни преди мача с испанците са продадени над 33 хил. билета, (точно толкова зрители наблюдаваха предишния мач на "орлите" в София – срещу "Лацио" (3:3)), съобщи изпълнителният директор на клуба Ангел Петричев.

"Над 33 хил. билета са продадени. Благодаря на България, благодаря на българите, които очевидно имат огромно желание да подкрепят "Лудогорец" срещу "Валенсия". Благодарение на публиката от отбор, който губеше с два гола, се вдигнахме и постигнахме тази историческа победа (срещу "Лацио" – б.а.). Надявам се нашата приказка да продължи", сподели Петричев.

Очаква се националният стадион да бъде пълен. Според запознати, максималният брой фенове, които "Васил Левски" може да побере, е 42 хиляди. Ръководството на "Лудогорец", УЕФА и Националната спортна база все още преговарят колко точно зрители да пуснат на съоръжението. Не се знае и колко точно испанци ще подкрепят „Валенсия“, но се очаква те да бъдат около 200.

За последно националният стадион бе пълен до краен предел за мача от квалификациите за Евро 2012 между България и Англия (0:3), но тогава феновете дойдоха на стадиона по-скоро за да гледат звездния отбор на гостите, отколкото за да подкрепят „лъвовете“. Сега нещата стоят по съвсем различен начин.