Стефан Данаилов най-вероятно вече няма да води класове в НАТФИЗ, съобщи самият той пред Би Ти Ви. Мастерът наскоро се върна от Германия, където претърпя операция на окото и вече не се чувства толкова здрав, за да преподава.

"Наложи се да отида до Германия защото лявото ми око спря да работи. От основно ми заболяване - нимфона, от близо година съм в много тежко състояние. Иначе съм в ремисия. Но поради изключително отслабената ми имунна система и най-малките вируси ме свалят. Някои от тези вируси порази и очите ми. В Германия ми направиха проби за вирусите и се надявам, че след операцията нещата ще се оправят", заяви професорът. "Сега с едното око виждам едно, а с другото - нещо различно, но какво да направиш, трудно е, но така е дошло", допълни Данаилов.

"Мисля, че това е последният ми клас. За съжаление здравословното ми състояние не ми дава възможност да мечтая за нещо следващо. Но да не казвам голяма дума. Така мислех и преди две-три години, но се оказа, че взех още един клас", сподели Стефан Данаилов, който е на 72 години.

Тази вечер е премиерата на постановката "Небесен отряд", в която участват учениците на Мастера.