От днес стартира дарителската акция на "Левски", при която най-общо казано феновете подпомагат любимия си клуб с пари, а пък той им отдава (не продава!) акциите на мажоратирния собственик Тодор Батков. Първият пакет е за сина на Георги Аспарухов-Гунди - Андрей, бивш футболист и тв журналист, който живее в САЩ. Това обяви представителят на тръст "Синя България" Васил Колев, който е сред двигателите на идеята.

"Ще ви покажа едно удостоверение. Направих дарение от името на тръста и получих необходимите документи. В тях става ясно, колко акции г-н Батков е прехвърлил. Първите сто акции са за Андрей Аспарухов, рече Колев, който е и член на управата. - Призивът към всички левскари е да се включим активно в тази работа. По-добра формула за спасение на "Левски" няма да се намери. Акцията прилича на тази за юбилея - изисква максимална отдаденост. Вероятно звучим като лунатици, които много са си повярвали, но скоро ще обявим, че има много голяма цена за "Левски". Няма нищо страшно. Аз се престраших, защото личният пример е много важен. Мога да обещая, че събраните средства ще бъдат харчени мъдро."

Тодор Батков добави, че към дяловете му имало интерес от чужбина. И че водел разговори с потенциални крупни акционери, но за мажоритарен пакет не можело да се говори. 

"Ако 10 000 души си купят акции, то ще трябва да правим събранията на стадиона, заяви собственикът на "Левски". - Акцията вече започна. В неделята бе гласувано тръст "Синя България" да направи символично дарение и ни предложи пакет номер 1 да прехвърля безвъзмездно на сина на Георги Аспарухов. Това беше направено току-що. Дарител номер 2 е Васил Колев. Има голям интерес. Няколко души вече чакат на касата. Много хора се интересуват, имаме запитване по интернет, дори от САЩ и Австралия. Искаме да съобщим за начало на кампанията и всички, които обичат Левски да се включат."

"Когато обсъждахме детайли по акцията, при мен беше един от по-младите колеги - адвокати. Той ми вика: "Шефе, ти даваш ли си сметка, че ако акционерите станат повече от 10 000, то клубът ще трябва да се превърне в публично дружество?". Моята реакция беше: "Какво по-хубаво от това?" Ако трябва, ще правим събранията на стадиона. Най-малкото имаме "Арена Армеец". Можем да мечтаем в рамките на тези три месеца да наберем тези 10 000 акционери и заедно да решаваме съдбата на "Левски". За всички става ясно, че в момента ние съчетаваме две големи цели в една - подпомагане и спасяване на клуба и да върнем клуба на тези, на които принадлежи. В сърцата на хората "Левски" винаги е означавал свобода, любов, кауза и т. н.", в типичния си патос завърши бизнесменът.