Григор Димитров стартира защитата на титлата си в тенис турнира от сериите ATP 500 в мексиканския курорт Акапулко с победа срещу сърбина Филип Крайнович. Първата ни ракета се наложи над 101-ия в света с 6:3, 5:7, 6:0 в двубой от първи кръг, продължи два часа.

Българинът направи 8 пробива в срещата от 27 възможности и сбърка 5 пъти на свой сервис. 23-годишният хасковлия е излизал на корта срещу една година по-младия от него сърбин когато двамата са били юноши.

След сравнително лесно взет първи сет, българинът можеше да завърши срещата много по-рано. Във втория той имаше три мачбола при 5:4 и 40:0 в своя полза, но типично в свой стил допусна обрат в гейма и сета. Така се наложи да играе трети сет, в който вече не остави шансове на съперника.

"Щастлив съм отново да бъда тук. Имам хубави спомени и чувството, че винаги играя добри мачове, рече Димитров след двубоя. - Днес бе доста странен мач. Условията не бяха лесни, а и се познаваме доста добре с Филип. Началото на третия сет бе свеж старт за мен. Постигнах трисетова победа, но съм наистина доволен, че завърших по този начин."

Миналогодишният шампион ще играе във втори кръг с Доналд Йънг или Райън Харисън - и двамата от САЩ. Първата ни ракета е в долната половина на таблицата и може да спори с втория поставен Давид Ферер на полуфинал. Турнирът в Акапулко в продължение на 20 години се провеждаше на клей, а покритието от миналата година е сини твърди кортове. Поставен под №1 е японецът Кей Нишикори.