Апетитите на "Манчестър Сити" за запомнящо се представяне в Шампионската лига отново са на път да останат без покритие след снощната загуба с 1:2 от "Барселона" у дома в първия осминафинал. Луис Суарес отбеляза в 16-ата и 30-ата минута, като и при двете попадения вина има защитника Венсан Компани. А Барса можеше да води далеч по-солидно преди почивката, но гостите направиха пропуски, а веднъж и гредата спаси Джо Харт при удар на Дани Алвеш.

В 69-ата Серхио Агуеро върна интригата в двубоя, но каталунците продължиха да контролират събитията на терена. Малко след гола на Агуеро бе даден втори жълт картон на Гаел Клиши и отборът на "Манчестър Сити" остана с 10 души.

Каталунците стигнаха и до дузпа в даденото от съдията продължение. Лео Меси стреля, Харт изби, а при повторния изстрел с глава на аржентинеца топката отново срещна гредата.

Реваншът е на 18 март на "Камп Ноу", а не само предимството в резултата дава огромни шансове на "блаугранас". Не се вижда как английският шампион ще намери игрови аргументи за чудо.

Далеч по-интересен ще е реваншът "Борусия" (Дортмунд) - "Ювентус". Италианският тим спечели с 2:1 в Торино, а закъсалият в Бундеслигата германски гранд има добри шансове за следващата фаза. Карлос Тевес откри в 13-ата минута, а Марко Ройс изравни в 18-ата. Юве си осигури минимална победа малко преди почивката, когато се разписа Алваро Мората.

След почивката и двата отбора действаха предпазливо, като "Старата госпожа" имаше малко по-добри възможности пред вратата на гостите.

А след завръщането на Острова на Луис Суарес, тази вечер това ще направи и Димитър Бербатов, който ще излезе с "Монако" на терена на "Арсенал". Другата двойка е "Байер" (Леверкузен) - "Атлетико" (Мадрид).