Футболното първенство в Гърция се прекъсва за неопределено време, обяви зам.-министърът на спорта Ставрос Кондонидис, цитиран от АФП.

Причина са тежките инциденти преди, по време и след играния преди три дни мач между "Танатинайкос" и "Олимпиакос".

Отменят се всички насрочени футболни срещи от професионалните и полупрофесионалните първенства от първа, втора и трета дивизия. За това време се предвижда изработването на мерки за борба с насилието на стадионите. Кондонидис предлага въвеждането на електронни входни билети, които да улесняват разпознаването на самоличността на купувача им и установяването на местонахождението му на стадиона. Предвижда се и поставяне на наблюдателни камери на стадионите.

Решението на спортните шефове е било одобрено от премиера Алексис Ципрас.

Според гръцките медии прекъсването мчоже да трае две или три седмици.

Чашата преля на 22 февруари. Тогава в Атина се игра най-голямото гръцко дерби между местния "Панатинайкос" и "Олимпиакос" от Пирея. Преди началото на мача ултраси на домакините нахлуха на терена на стадион "Лазарос Николаидис" и започнаха да замерят с предмети излезлите за загряват играчи на гостуващия отбор. След мача двете агитки се замеряха с камъни и бенгалски огньове. Полицията бе принудена да използва сълзотворен газ.

Все пак мачът се игра и завърши 2:1 за "Панатинайкос".