Даниела Дариткова от ГЕРБ оглави парламентарната Комисия по здравеопазването. Тя седна на мястото на оттеглилия се от всички постове ген. Стоян Тонев. Както е известно той сдаде комисията след като избухна скандал, от който се разбра, че Тонев е замесен в далавери, докато е бил шеф на ВМА.

За заместник-председател на здравната комисия беше избран Кирил Добрев, а за член - Вяра Церовска.

Промените в постоянните комисии и в парламентарните делегации бяха включени като първа точка в дневния ред за днес по предложение на председателя на Народното събрание Цецка Цачева.

Кирил Добрев беше освободен като заместник-председател на комисията по култура и медии, а на поста беше избрана Красимира Анастасова.

Вяра Церовска вече не е член на парламентарната комисия по външна политика, на нейно място беше избран Красимир Петров, също от ГЕРБ.

Депутатите избраха Георги Кючуков (АБВ) за член и ръководител на постоянната делегация на Народното събрание в Парламентарната асамблея по франкофония. Досега делегацията се оглавяваше от колегата му Иван Станков.

Лъчезар Никифоров от АБВ пък зае мястото на починалата Росица Янакиева като член на комисиите по правни въпроси и по вероизповеданията.