Болницата за спешна медицинска помощ "Пирогов" няма да остане без директор, увери здравният министър Петър Москов, след съвместен брифинг с ръководството на лечебното заведение. Директорът проф. Стоян Миланов потвърди появилата се по-рано днес информация, че е депозирал искане да се оттегли от поста, но по думите на министър Москов, след „мъжки разговор“ с него, е размислил.

"Решението да подам оставка е лично и беше продиктувано от невъзможността при сегашната ситуация болницата да функционира по начина, по който аз искам, заради задължението да обслужваме пациенти, отчитайки тяхната специфичност. Надявам се занапред да има ангажимент тази специфичност да бъде отчетена“, обясни Миланов.

Здравният министър на свой ред потвърди, че ведомството застава изцяло зад ръководството на Пирогов и дава пълната си подкрепа за различен подход при оценяване на медицинските дейности.

"Понякога човек в неговата позиция, с тежки професионални ангажименти, има нужда от няколко човешки и мъжки думи“, коментира Москов, обявявайки, че не приема дадената оставка.

По данни на „Пирогов“ дълговете на спешната болница към момента са около 20 млн. лева