Намерена е бялата кола, от която снощи е бил застрелян опозиционерът Борис Немцов, предават руски медии. Тя била на две -три преки от местопрестъплението някъде на пресечка с улица "Арбат". Марката е "Лада Приора".

Първият оглед на возилото дава основателен повод да се направи заключението, че именно от тази лада е извършено покушението, заявили представители на следствените органи, цитирани от "Интерфакс". От вътрешността на колата се взимат ДНК проби и се търсят отпечатъци.

В същото време други агенции съобщават, че автомобилът, от който са изстреляни смъртоностните куршуми, е бял "Форд". Дори полицаите вече били претърсили три форда и разпитали собствениците им, но се оказало, че те нямат нищо общо с кървавия акт.

Ултрадесни радикални националисти най-вероятно са убийците на Борис Немцов, твърди пред "Интерфакс" участник в разследването. Според него те не били професионалисти и това личало от намерените 9-милиметрови гилзи. Те били от различни оръжейни заводи, което говорело, че са купувани от няколко места. А професионалите винаги имали добри канали за доставка на патрони - те щели да бъдат еднакви и доставени от едно и също място, аргументирал се източникът.

Според него най-вероятната версия е убийството да е извършено от ултрадесни радикали, защото те били противници и на правителството, и на опозицията и целели дестабилизация на обществото. А целта на убийството била точно такава, пояснява селдователят. 

В това гробище ще бъде погребан Немцов.

Междувременно съратниците на Немцов съобщиха, че той ще бъде погребан във вторник в гробището "Троекурово". От 10 до 14 часа ще има поклонение в центъра "Сахаров" в Москва.