„Байерн“ победи с 2:0 в Лондон в първи осминафинал в Шампионската лига, но треньорът на „баварците“ Хосеп Гуардиола предупреди своите да не подценяват „Арсенал“. Реваншът е днес от 21:45 на „Алианц Арена“.

Миналия сезон в същата фаза на надпреварата немците биха „Арсенал“ в първия мач отново на „Емирейтс“ с 3:1, но в ответния двубой „артилеристите“ бяха на крачка от сензацията – 2:0. След това „Байерн“ записа пет поредни победи, за да вдигне накрая трофея на „Уембли“ (2:1 срещу „Борусия“ Дортмунд).

„Да, разбира се, 2:0 е добър резултат за нас, имаме нелоши шансове да продължим напред. Шампионската лига е по-важна за клуба от Бундеслигата и ще дадем всичко от себе си, за да защитим трофея“, сподели Гуардиола преди сблъсъка днес.

Носителят на требъл от миналия сезон се намира в убийствена форма. В събота „Байерн“ буквално прегази навън „Волфсбург“ с 6:1, като дори обърна мача от 0:1, а „вълците“ са отбор, който се бори за място в Шампионската лига. „Арсенал“ също играе добре напоследък. В последния си мач момчетата на Арсен Венгер разгромиха у дома „Евертън“ 2 4:1 в мач за ФА Къп и се класираха за полуфиналите в турнира.

„Венгер е треньор с много голям опит, един от най-добрите специалисти в света. „Арсенал“ винаги се класира за елиминациите в Шампионската лига и разполага с много добри играчи. Мачът утре (днес – б.а.) е просто една среща – като финал. Очаквам най-доброто от моите играчи и от тези на „Арсенал“, допълни треньорът на „Байерн“.

Статистиката е на страната на англичаните, които се представят отлично в Германия. „Арсенал“ е спечелил три от последните си пет визити на немски отбори, при две равенства. Не така обаче мисли мениджърът Арсен Венгер.

„Искаме да се представим на ниво. Статистиката е срещу нас, но нека ви припомня, че сме побеждавали с 5:1 в Милано (през сезон 2003/04 в групите на ШЛ „Арсенал губи с 0:3 у дома от „Интер“, но на реванша в Италия разгромява „нерадзурите“ с 5:1 и ги изхвърля от турнира – б.а.), както и навсякъде другаде в Европа“, уверен е в успеха Венгер.

„Арсенал“ ще излезе с четирима немци в състава си – Пер Мертезакер, Лукас Подолски, Месут Йозил и Серж Гнабри.

„Байерн“ е най-силният отбор в Европа, но аз съм уверен, че можем да продължим напред. Трудно е да се каже дали сега „баварците“ са по-силни от миналата година. Ще видим. По-добрият отбор на терена печели, а не фаворитът“, завърши мениджърът на „Арсенал“.

Пеп Гуардиола ще може да използва всичките си играчи за двубоя тази вечер, докато изборът на неговия колега Арсен Венгер е сериозно ограничен. Вратярят Войчек Шченсни е наказан след червения картон в миналия мач, а Аарън Рамзи, Джак Уилшър и Тио Уолкът са контузени.