"Лудогорец" почна със загуба в първия пролетен кръг от първенството - 0:1 срещу "Литекс" в Ловеч. Данило Асприля вкара победния гол в 85-ата минута, а двубоят бе белязан от два червени картона, сблъсъци на терена, нерви...

В 37-ата минута любимецът на половин България Козмин Моци доста глупаво си заработи втори жълт, а оттам и червен картон, след като два пъти игра с топката при спряна игра. На път към съблекалнята румънецът показа средни пръсти на публиката на домакините, буйстваше край терена, а също в тунела, където е разменил реплики с полицаи. После Моци седна на скамейката, а не би трябвало да е там, тъй като е изгонен.

До почивката почти липсваха ситуации пред двете врати, но през втората част това се промени. В средата на полувремето силите на терена се изравниха заради втори жълт картон Кристиян Малинов от "Литекс", а "оранжевите" тъкмо бяха тръгнали в атака. В края Асприля се измъкна и донесе трите точки на "Литекс". След това димка от публиката на домакините падна в краката на Александър Барт от "Лудогорец". 

В последните минути разградчани имаха няколко ситуцаии, а попадение на Барт не бе зачетено заради засада.

В друг мач от днес "Берое" срази "Локомотив" (Пловдив) 3:0.

Очаквайте подробности.