Впечатляваща снимка на Еди Редмейн, който взе "Оскар" за забележителното влизане в образа на гениалния физик Стивън Хокинг в "Теорията на всичко", обиколи интернет и събра възхищението на хиляди негови фенове. Причината не е в грима и изкуствения бюст, а в общата поза и погледа на Редмейн, който максимално се доближава до елегантността на една истинска дама, твърдят почитателите му. 

Снимката всъщност е кадър от новия филм "Датското момиче", в който играе актьорът и който ще излезе до края на годината. В него Редмейн е в ролята на Лили Елбе, художничка от началото на ХХ век, родена като мъж.

През 1930 г. Елбе е сред първите транссексуални, подложили се на тогава експерименталните операции за смяна на пола. Във филма ще бъде разгледана особено драматичната връзка между нея и съпругата ѝ, която пък е била лесбийка. За двете бракът е бил начин да живеят като такива, каквито са, избягвайки в голяма степен натиска на общественото мнение срещу хората с алтернативна сексуалност или полова идентификация.

Последното превъплъщение на Редмейн също беше впечатляващо актьорско постижение - той изигра постепенно парализиращия се от заболяването на Лу Гериг Стивън Хокинг и съвсем заслужено взе своя "Оскар".