Хиляди в Италия излязоха на протест срещу имигрантите. Партия "Северна лига" събра привържениците си в центъра на Рим, за демонстрация срещу бежанците, ЕС и премиера Матео Ренци.

Социологическите проучвания показват нарастваща популярност за лидера на "Северна лига" Матео Салвини.

На няколкостотин метра от неговия митинг се проведе и  контрамитинг на леви организации, активисти срещу ксенофобията и защитници на сексуалните малцинства. Те демонстрираха с лозунга "Никога със Салвини". По данни на полицията протестите са приключили без да се стигне до сблъсъци.

В София пък бе организирано надбягване с идеята да се подкрепят хора, принудени да бягат от домовете си. Събитието бе в Борисовата градина под заглавие "Баба Марта бързала". Целта на надбягването е да осигури финансиране за проект "Бежанци". Към момента над 60 доброволци участват в проекта, като всеки от тях посвещава поне два часа седмично  в период от най-малко 4 месеца, за да помага с уроци по български, английски, компютри, спорт и игри, музика, готвене, изкуство, както и екскурзии за деца и възрастни, настанени в центровете за бежанци в София - "Овча Купел", "Военна Рампа" и "Враждебна".