Хиляди хора се включиха в шествието в памет на убития Борис Немцов. Данните на организаторите са, че в събитието са участвали около 60 000 души. Според полицията обаче те са били около 10 000.

Трасето за шествието бе около 2 км и премина покрай Кремъл. Достъпът до района ставаше след преминаване през метал-детектори, монтирани на улиците, и проверка на багажа. Част от хората престояха два часа на опашка пред детекторите.

В челото на шествието имаше транспарант, на който на черен фон с червени букви бе изписано: "Героите не умират. Това са куршуми срещу всеки от нас". Имаше участници с пришити мишени на гърба.

Сред журналистите, отразяващи събитието,  бе забелязан екип на прокремълската телевизия НТВ. Това породи недоволство и организаторите помолиха екипа да напусне района.

Лобното място на Немцов бе заградено. Жени молеха полицаите да поставят цветята им, но те - от страх или нежелание - отказваха да го направят. Това принуди хората да ги хвърлят едно по едно върху купичната от 3-4 метра.

Въпреки призивите да не се издигат политически лозунги, периодично се чуваха скандирания "Не на войната" и "Няма да забравим, няма да простим","Русия без Путин", имаше и  плакати "Путин, това е война", "Стига кръв!", "Няма да забравим Борис!"

 

Протестиращите отбелязаха и навършването на 20 години от убийството на Владислав Листев, генерален директор на телевизия ОРТ и водещ на популярната програма "Час пик". До днес не е открит извършителят или възложителят. На днешното шествие в Москва имаше и негови портрети.

 Полицейското присъствие бе масово, но не се стигна до инциденти.