Анна Дурцикая, ключова свидетелка по делото за убийството на Борис Немцов се намира под охрана и органите на реда ограничават нейната свобода на придвижване. Това съобщи агенция Интерфакс, позовавайки се на нейния адвокат.

"Анна се намира в квартирата на един от поддръжниците на Немцов", каза Вадим Прохоров, адвокат на Дурицкая. "Тя е дала всички необходими показания, участвахме в следствените действия. Затова още вчера Анна написа официално заявление до украинския консул, за да се върне възможно най-бързо в Киев", каза адвокатът. Той поясни, че към момента не разполага с нови данни за убийството на Немцов. 

Малко по-късно говорителят на украинското външно министерство Евгений Перебийнис заяви, че свободата на ключовия свидетел не е ограничена, Украинските дипломати щели да съдействат за връщането й в страната.

"Нашият консул в Москва поддържа постоянен контакт с Анна Дурицкая. Тя изрази желание да се върне в Украйна. Във връзка с това посолствовото изпрати нота до външното министерсртво на Русия с молба да се обезпечи нейното право да се върне в Украйна", каза Перебийнис. Местонахождението на Дурецкая е известно на украинските дипломати.