1 март не донесе късмет на ЦСКА. "Червените" не само, че не се възползваха от поражението на "Лудогорец" на терена на "Литекс" вчера, а понесоха 0:2 срещу столичния "Локомотив" в "Надежда".

Пролетният старт на армейците бе като пътуване на влакче на ужасите - те играха много слабо, демонстрираха нервност, а накрая завършиха с деветима футболисти. В 41-ата минута Луис Соарес, известен като Платини, получи директен червен картон за блъскане в лицето на бившия цесекар Йордан Тодоров-Тъча. 

А именно "тънката червена линия" в редиците на "железничарите" днес постави на колене ЦСКА. След почивката в игра влезе Емил Гъргоров, който изработи гола на Преслав Йорданов за 1:0. малко след това гостите можеха да изравнят, но Тони Силва нямаше шанс пред вратата на Божидар Митрев.

В 83-тата юношата на ЦСКА Владислав Романов удвои. Малко след това Апостол Попов си заслужи втори жълт картон и остави съотборниците си с деветима на терена. Мачът бе истинска мъка за гледане, а вероятно и за игра, предвид "нивата" на стадион "Локомотив". Комично е, че в "А" група се играе футбол при такива условия, при това от водещи тимове. "Червените" ги чака поредна солена глоба, тъй като в един момент феновете им опитаха да пробият оградата и да слязат на пистата. 

"Локомотив" дели 3-4 място с "Литекс", а ЦСКА пропусна да увеличи аванса си от три точки пред "Лудогорец".