"Челси" триумфира на финала за Купата на Лигата с 2:0 срещу лондонския си съперник "Тотнъм" на стадион "Уембли". Това е първа купа за треньора на "сините" Жозе Моуриньо, откакто се завърна на стадион "Стамфорд Бридж" през лятото на 2013 г. Общо шеста за Специалния начело на "Челси" и трета в този турнир.

Кандидат №1 и за титлата във Висшата лига препъна "Тотнъм", който мечтаеше поне за този трофей в настоящия сезон.

Играчите на Моу изиграха финала почти перфектно, като показаха достатъчно класа и ефективност, за да стигнат до успеха. "Шпорите" владееха повече топката през първата част и изглеждаха по-опасния тима на терена, но точно преди почивката "сините" нанесоха удар и поведоха с гол на капитана си Джон Тери.

10 минути след почивката те удвоиха преднината си след автогол на Кайл Уолкър при изстрел на Диего Коста, като попадението може да се брои и на сметката на бразилеца с испански паспорт.

До края "Челси" уверено се защитаваше и не позволи на съперника да мисли за обрат, въпреки че пропусна добри ситуации. Така Тери и компания вдигнаха първия трофей за сезона, а по-рано днес получиха още една добра новина, след като основният им конкурент за титлата "Манчестър Сити" загуби гостуването си на "Ливърпул" с 1:2.

На "Анфийлд" домакините поведоха с ефектен гол на Джордън Хендерсън, а още преди почивката Един Джеко изравни. В 75-ата минута обаче с още по-ефектен прехвърлящ удар Фелипе Коутиньо донесе сладък триумф за "Ливърпул", който остава в битката за местата в Шампионската лига, след като през седмицата отпадна от Лига Европа с дузпи от "Бешикташ". В друг интересен мач от първенството днес "Арсенал" подчинни "Евертън" с 2:0 и се върна на третото място.