Депутатите Магдалена Ташева от "Атака" и Гроздан Караджов от Реформаторския блок се скараха жестоко днес в ефира на ТВ7. Двамата гостуваха в студиото по повод националния празник Трети март.

"Той е един от грантовите демократи", каза Ташева по адрес на опонента си и обвини реформаторите, че вземали пари от Джордж Сорос и фондация "Америка за България".

"Никога не съм получавал никакъв грант отникъде. Напротив, аз съм един от най-активните дарители в България за различни каузи. Тези, които висят на рубладжийските дарения - обикновено те гледат да лепят етикети. Вие трябва да внимавате какво говорите, защото това е престъпление", предупреди Караджов.

Ташева защити реакцията на „Атака“ при конфликта с Валентин Касабов от Патриотичния фронт миналата седмица в парламента. В изказването си той говори за „перхидролено човече, което си избелва косата“, а атакистите припознаха в това описание лидера си Волен Сидеров и дружно налетяха на патриота.

„Вие не разбрахте ли защо станахме от местата си? Наистина ли не разбрахте? Какво стана преди това? Касабов беше пиян, усещаше се от разстояние. Това стана и причина председателят на Народното събрание да му отнеме думата“, заяви Ташева.

Депутатката от "Атака" не пропусна отново да се похвали, че подкрепя руските действия в Украйна.

"Това е българската позиция", категорична бе тя.

В действителност официалната позиция на страната ни е за спазване на споразуменията от Минск, които са нарушавани предимно от Русия. Освен това, ЕС, чийто член е и България, наложи няколко кръга от санкции срещу Москва заради агресията.

"Аз съм благодарна, че историята ми предостави такъв шанс. Аз и всички от "Атака" и хилядите българи, които ни подкрепят, се чувстваме дваж повече българи. Първо, защото защитаваме интересите, ако щете, и на онази българска общност там. Българите в Крим са благодарни не само защото пенсиите и заплатите им вече са два пъти по-големи, отколкото тези в Украйна, но и защото живеят в мир, защото синовете им не са задължени да се отзовават на повиквателните и да участват в тази война, която се води изцяло в интерес на Украйна", каза Ташева.

Тя коментира и убийството на Борис Немцов и изтъкна, че искала "да изправи някои заблуди". Според нея при поръчкови убийства никой не оставял живи свидетели.

"Немцов също беше соросоид", каза тя, като добави, че вероятно убийството му ще се окаже криминално.