На фона на разиграващата се "национана" драма с шефа на ДАНС Владимир Писанчев и на заявката на премиера Бойко Борисов, че той най-сетне ще бъде сменен, икономическият министър Божидар Лукарски го определи като "професионалист".

"Владимир Писанчев си върши добре работата. Той е професионалист", заяви Лукарски в предаването "На 4 очи" по бТВ.

Това си мнение за професионализма на председателя на ДАНС министърът си изградил заради съвместната им работа по казуса "Дунарит".

Както Клуб Z писа, междуведомственият съвет по отбранителна индустрия е отнел по сигнал на ДАНС оръжейния лиценз на русенското предприятие, което е част от структурата от фирми около затворената Корпоративна търговска банка (КТБ).

Лицензът е отнет по сигнал от специализираните служби, който не можем да коментираме, защото става дума за класифицирана информация, обясниха от пресцентъра на ведомството. 

Същото повтори Лукарски и по бТВ и отказа да даде подробности по сигнала. Освен, че имало данни за съмнителни финансови потоци.

"Казусът с "Дунарит" и професионалните ми отношения с г-н Писанчев ме карат да мисля, че той е професионалист и притежава нужната експертиза да ръководи ДАНС, но все пак прерогатив за оставката му има премиерът Бойко Борисов", все пак посочи икономическият министър.

Според него обаче не трябвало да се правят кадрови промени на всяка цена, само и само да се покаже, че има реформи.