"Трябва да разширим асортимента, да говорим не за #КОЙ, а #КОИ."

Така вицепремиерът Томислав Дончев отговори по БНТ на въпроса кой се е възползвал от оставката на вътрешния министър Томислав Дончев.

"Тук стигаме до темата за задкулисието. Това е някой, който не е в политиката, не е в светлината на прожекторите, няма ангажимента да е тук като мен. Но е в състояние да определя какво ще се случва", допълни Дончев.

Може би една от грешките на Вучков е, че е бил много нетърпелив, смята вицепремиерът.

"Иска ми се да мисля, че той беше в ролята на жертва, а не на организатор. По всяка вероятност е щяло да се стигне дотам, по никакъв начин не искам да го съдя. От една страна, аз имам професионалното задължение да бъда подозрителен, от друга страна, ако човек се оплете в паяжините на подозренията, ще си живее само там. Наистина коментарът за оставка на заседание на Министерски съвет, без да присъства подобна точка, точно часове след знаковото посещение на директора на ФБР е, меко казано, странно", изтъкна Дончев.

Самият той не е бил на срещата с шефа на ФБР Джеймс Коми, тъй като въпреки многото му вицепремиерски ресори, сред тях не е сигурността.