Най-близката възможност – и във времето, и географски, за да видите шоуто на Дейвид Гилмор е на 12 септември в Пула, Хърватия. Китаристът на „Пинк флойд“ ще изнесе първия си самостоятелен концерт от 2005 година насам, когато представи на турне соловия си албум „On an Island”. В края на миналата година обаче групата „Пинк флойд“ издаде първия си албум от двайсет години насам - “The Endless River”, а през септември феновете ще имат първа възможност да чуят новите парчета и на живо.

Това турне обаче няма да обикаля стадионите из Европа, а ще събере публика на наистина специални места. Първото шоу е на 12 септември в Арена Пула – запазен и до наши дни древен римски амфитеатър в едноименния град в Хърватия. Освен най-близкият концерт, това ще бъде и най-евтиният – билетите са от 335 до 675 куни, т.е. от 32 до 88 евро. Два дни по-късно Дейвид Гилмор ще застане пред феновете си в Арена ди Верона в Италия. На следващия ден ще свири отново на историческо място - във Флоренция. Цените на билетите в Италия са от 40 до 100 евро.

На 17 и 19 септември шоуто се мести на запад – първо в античния театър в Оранж, Франция, а след това и в Оберхаузен, Германия. Това ще е и единственото шоу в съвременна зала – Konig-Pilsеner Arena. Най-евтините билети вече са по 60 евро, а най-скъпите остават по 100 евро.

Кулминацията на турнето е на 23, 24 и 25 септември в Роял Албърт хол в Лондон, където билетите са от 68 до 114 паунда. Затова екипът на Дейвид Гилмор обяви допълнителни дати – на 2 и 3 октомври, на същото място.

Всичко това е много хубаво, но има една подробност - всички билети за всички концерти бяха продадени само за ден след пускането в продажба в петък. Най-запалените фенове могат да се надяват някой да реши до продаде билетите си в последния момент на силно завишена цена. Това не е възможно само за концертите в Лондон, защото билетите там съдържат името на всеки купувач и не могат да бъдат преотстъпвани.