От няколко дни бивши депутати от НДСВ, както и видни интелектуалци, рекламират идеята за използването на авторитета на Симеон Сакскобургготски в чужбина в полза на българския интерес. Минчо Спасов сравни Симеон с "Мерцедес", който е паркиран във Врана. По този повод политологът Огнян Минчев публикува в профила си във Фейсбук кратък коментар:

Уважаеми господа! Ако случайно наистина имате Мерцедес - където и да се намира той, подкарвайте го и вършете работата, за която се каните. Не е нужен много шум. Вие всички добре помните с колко шум и помпозност тръгна този Мерцедес в началото на 2001 г. и колко бързо му спаднаха гумите, изчерпи му се горивото, посивя му лустрото - та се наложи да го паркирате в страничните улички на българската политика.

Тогава Мерцедесът тръгна с тържествени клаксони по посока да ни оправя за 800 дни.

Помните ли къде пристигна кортежът?

Пристигна в АЕЦ Белене, пристигна в най-голямата корупционна сделка преди КТБ - магистрала Тракия, пристигна в скандалния swap на външния дълг от долари в евро десетина дни преди доларът на падне с 40 на сто на пазара... Вашият Мерцедес я докара дотам, че трябваше да го паркирате почти на джанти в тройната коалиция заедно с момчетата от Сарая и от Позитано под мъдрото ръководство на другаря Първанов.

Минаха десетина години... Сега се опитвате да теглите на Мерцедеса една нова вакса, почистили сте петната от предишния круиз и ни го предлагате като нов - този път не за редовна политическа употреба, а за специални екскурзии. Може, защо не... Само че ми напомняте за едно друго возило от епохата на Великия комбинатор Остап Бендер - напомняте ми за автомобилната принцеса Антилопа Гну.

"Ех, как ще ви повозя",

беше написал на борда водачът на славната лимузина Адам Козлевич. Не възразявам, повозете ни и вие. Само че искам да ви предупредя - можете да ни повозите, но този път ще ви бъде по-трудно пак да ни извозите...

"Идеите наши, бензинът ваш", беше девизът на Антилопа Гну - както и на първия круиз на вашия Мерцедес. Втори път няма да се хванем на въдицата - бъдете така добри: и идеите, и бензина си поемете сами. Стига толкова.

Заглавието е на Клуб Z.