"Има сериозни основания за съмнения дали някой не ме подслушва. Има засечено движение. Спокойно говоря по телефона, защото просто нямам друг избор."

Това заяви пред Нова телевизия президентът на България от 2002 до 2012 г. Георги Първанов.

"Моята електронна поща не е била разбивана, но сайтът на АБВ – да. Данните от нашето разследване сочат, че това е станало от IP-адреси на Министерския съвет", допълни Първанов.

Първанов коментира и критиките на съпартийката си, пернишката кметица Росица Янакиева, отправени по руския телевизионен канал "Русия 24". „Позицията на АБВ по тези въпроси е изразил най-добре евродепутатът Ивайло Калфин. Само Хенри Кисинджър се е изказал по-ясно от него. ЕС носи повече ползи на България и АБВ е една от проевропейски настроените формации”, каза бившият президент.

Първанов смята, че България ще бъде една от най-пострадалите при санкции за Русия и предвиди евентуален бежански поток към страната ни. "Никога не съм симпатизирал на Виктор Янукович, явно той вече е част от миналото на Украйна. Нова не означава, че нарастват симпатиите ми към новото управление в Киев. То направи много грешки”, коментира той.

Относно етническото напрежение в Крим Първанов изтъкна, че у нас полза от такова имат ДПС и националистическите формации, които взаимно си го създават.

"БСП има нищожна роля в кадровите назначения и това е големият проблем на "Позитано". Ролята й е сведена до това на петтото колело или деветата дупка. Очевидно има кръгове извън партийните централи.”, заяви Първанов.

На въпроса кои са тези кръгове той отговори така: "Знаете ли, аз съм човекът, който най-много, да не кажа, единствен, е повтарял едно име - името на един млад, успял мъж, собственик на империя от медии и сигурно не само от медии." Явно Първанов визира Делян Пеевски, тъй като и преди се е изказвал, че БСП консултира назначенията снего.