Мощи на Света Тереза Авилска за първи път са в България. Уникалната светиня е изложена в църквата "Свети Франциск" в София и десетки се поклониха пред нея. Стъпалото на Светицата донесе у нас отец Сречко. Дълги години той служи в същия храм в столицата, а сега е в Загреб.

Мощите на Света Тереза Авилска.

Мощите са част от стъпалото на Света Тереза. Те се излагат за поклонение в страни от Европа по повод 500-годишнината от рождението й. След България ще бъдат показани в Словения и Австрия. По прицип мощите се съхраняват в римската катедрала "Санта Мария дела Скала".

Тържествена литургия бе отслужена в църквата "Свети Франциск" в столицата. Католиците, които присъстваха на службата, имаха уникалния шанс да се докоснат до светите мощи. Те ще бъдат у нас до 13 март. 

Месата бе водена от отец Сречко.

Тържествената меса бе ръководена от отец Сречко. На службата бяха и част от сестрите евхаристинки, както и от ордена на Майка Тереза.

Света Тереза Авилска е основателка на Ордена на кармелитките и кармелитаните. Родена е в Готарендура в провинция Авила в Испания на 28 март 1515 годинаИзвестна е и с литературните си произведения и извършените чудеса. Една от нейните най-прочути фрази е "Всичко идва и си отива. Бог никога не се променя".

Света Тереза Авилска.