Ланистър, Баратеон, Старк, Тирел, те са прсто спици на колело. С този монолог на Деренис започва новият трейлър на петия сезон на „Игра на тронове“. „Днес един е на върха, утре друг, а колелото се върти, мачкайки онези на земята. Аз няма да спра колелото – аз ще го унищожа“, заканва се майката на драконите. Дългоочакваният нов сезон на фентъзи сериала започва на 12 април, съобщи сайтът "Площад Славейков".

Предишният трейлър на „Игра на тронове“ прокламира, че правосъдието си има цена, а в клипа се виждаше работата на сценичния екип по направата на воюващите домове. Новото видео вече показва задаващият се хаос.

В петия сезон на сериала епизодична роля има и българинът Захари Бахаров. Той влиза в образа на магнара Лобода – водач на канибалско племе отвъд Вала в земите на Вестерос. Героят повежда диваците след смъртта на вожда Стир, убит от Джон Сняг в Четвъртия сезон.

За разлика от други сезони, авторите на сериала вече обявиха, че той ще бъде излъчван едновременно в 170-те държави, където ще се разпространява – включително и в България. Това означава, че феновете у нас ще могат да го гледат в малките часове на нощта на 12-и срещу 13-ти април или да рискуват да го видят по-късно, но след като се сблъскат с хилядите очаквани спойлери в социалните мрежи.