Футболният свят изживя една от най-великите си вечери в Шампионската лига, поне за последните години. "Пари Сен Жермен" изхвърли "Челси" с 2:2 в осминафинален реванш след 1:1 две седмици по-рано във френската столица.

Гостите останаха с човек по-малко в 32-ата минута, когато съдията Бьорн Кайперс изгони много пресилено с директен червен картон лидера на парижани Златан Ибрахимович. Холандският рефер също е част от паметната нощ - за лошо. Той направи куп грешки, не отсъди дузпа за домакините преди почивката, но повечето му останали спорни решения бяха в полза на лондончани. Включително едно спестено изгонване на Диего Коста към края на срещата.

Макар и с 10 души, ПСЖ направи показно второ полувреме, в което пропусна няколко чисти ситуации, а най-фрапантна бе тази, при която Едисон Кавани пред опразнена врата улучи греда. Противно на логиката в 81-ата минута Гари Кейхил направи 1:0 и "Челси" се виждаше в следващата фаза. Само 5 мин по-късно обаче бившият играч на "сините" Давид Луис изравни с "пирон" във вратата на Тибо Куртоа и прати срещата в продължения.

"Челси" натисна още от началото на първите допълнителни 15 минути и стигна до дузпа за игра с ръка на Тиаго Силва, а Еден Азар бе точен в 96-ата. В края ПСЖ намери отнякъде нови сили и пак окупира вратата на противника. 5 минути преди края Тиаго Силва се реабилитира с атрактивен прехвърлящ удар с глава - 2:2. Край на надеждите на Жозе Моуриньо-Специалния за нов триумф в Шампионската лига. А при очертаващото се отпадане и на "Манчестър Сити" от "Барселона" и на "Арсенал" от "Монако", Англия отрано ще остане без представител в ШЛ.

На другия полюс е ПСЖ, който дори се превръща във фаворит, още повече при добър жребий в следващата фаза.

"Удоволствието е голямо, рече треньорът на парижани Лоран Блан. - Играчите бяха добре подготвени и свършиха отлична работа. Те показаха изключителна игра от самото начало до края на мача. Изгонването на Златан бе като удар в гърба за нас, но почувствах, че на полувремето отборът се сплоти. Получи се леко луд мач, направи забележителен. Гледам статистиката и разбирам, че с "Челси" имаме равни показатели във владеенето на топката, при това сме направили повече подавания и повече ъглови удари. При 10 на 11 ние сме действали доста ефективно. Това е една велика вечер за отбора и всички френски футболни фенове. Направихме нещо страхотно, но все още нищо не сме постигнали."

Златан Ибрахимович не изневери на острия си език, като нарече съдията "момче", а футболистите на "Челси" - "11 бебета". Моуриньо пък обеща, че отборът му бързо ще забрави този мач, тъй като има да гони шампионската титла на Англия. Специалния отдаде заслуженото на ПСЖ. 

В другия реванш от снощи "Байерн" (Мюнхен) не остави никакъв шанс на "Шахтьор" (Донецк) - 7:0 след 0:0 на украинска земя. Шест от голмайсторите са различни: Томас Мюлер (2), Жером Боатенг, Франк Рибери, Холгер Бадщубер, Роберт Левандовски и Марио Гьотце. Първият гол падна още в 4-ата минута - на Мюлер от дузпа. Тогава гостите останаха с човек по-малко и нататък единственият въпрос бе къде ще спре баварската машина.