Сърежисьорът на „Все още Алис“ Ричард Глацър, участвал в проекта само с приложение за iPad, почина на 63-годишна възраст. Глацер бе диагностициран с амиотрофична латерална склероза (АЛС) през 2011 г., но продължаваше да работи в киното със съпруга си и дългогодишен партньор зад камерата Уош Уестморленд, въпреки че в последните години комуникираше само с един пръст.

Филмът, в който главна роля играе Джулиан Мур, спечели множество награди, сред които "Оскар" за актрисата, и бе посрещнат със силно въодушевление от публиката и критиката.

Ричард Глацър е роден през 1952 г. След като заболява от АЛС, състоянието му се влошава до степен, в която може да движи само един свой пръст. Въпреки това Глацър взема дейно участие в режисурата на „Все още Алис“ – той общува със съпруга си и с екипа чрез приложение за таблет.

В интервю пред „Гардиън“ от 5 март съпругът на Глацър разказа как двамата заедно са гледали от болницата церемонията за Оскарите, на която Мур вдигна престижната статуетка. Те са се надявали да присъстват и лично, но в деня, в който са избирали облеклото си, мъжът почувствал силни затруднения в дишането и се наложило да бъде хоспитализиран.

„Все още Алис“ разказва за жена, която също страда от дегенеративно заболяване – Алцхаймер. АЛС, известна още като болест на Лу Герик, е в центъра и на друг скорошен филм – „Теорията на всичко“, който разказва за прочутия физик Стивън Хокинг.

Площад "Славейков"