Футболната федерация на Италия отне още две точки от актива на "Парма" в първенството на Серия А. Санкцията е наложена за неизплатени работни заплати на служители на клуба. През декември "Парма" загуби още една точка - по същата причина.

Тимът има само 9 пункта и е на последното 20-о място, като изостава с 15 точки от 17-ия "Аталанта", който е над зоната на изпадащите.

Както е известно два мача на "пармалатите" - с "Удинезе" и "Дженоа", не се играха, тъй като клубът нямаше пари, за да плати на осигуряване на охрана на своя стадион. В крайна сметка лигата на Апенините гласува да бъдат отпуснати като заем пет милиона евро на "Парма", за да може отборът да завърши сезона. 

Напрактика клубът, в който игра Христо Стоичков и още куп мегазвезди, е фалирал. Най-малкият му проблем е, че ще изпадне. На карта е поставено бъдещото на "Парма", в близкото минало гранд на италианския футбол.

А въпросът в случая е, че заради неплащане на заплати на отбора са отнети точки. Прошка няма. В същото време в България само един отбор от родния елит превежда заработеното от своите служители, футболисти и треньори навреме. Останалите се бавят, кои повече, кои по-малко. Най-лошото, което може да им се случи, е да ги напуснат играчи, когато не са изплатени две заплати. А на всичко отгоре вземат и лиценз...