Треньорът на "Левски" Стойчо Стоев с типичното си спокойствие опитва да се държи неутрално дни преди развръзката в първата фаза на "А" група. Вече и гаргите знаят, но пак да припомним: ЦСКА не бива да губи от "Ботев" в Пловдив, за да могат "сините" да останат в първата шестица. Стига ден преди това - в събота, да спечелят срещу "Марек" на "Герена".

"Няма да стискам палци за никого пред телевизора, обяви бившият наставник на "Лудогорец" на днешната си пресконфернция. - Възможно е "Ботев" съвсем нормално да си бие ЦСКА. И двата отбора си имат цели. Аз по никакъв начин няма да обвинявам който и да било тим след този мач. Нито пък искам да бъда съдник. Мачовете в първата шестица са с по-сериозни отбори и това ще ми даде възможност да преценя какви играчи да търся за следващата година. Докато срещите във втората шестица ще ме затруднят да си свърша работата. От понеделник ще говорим повече по темата. Нека минат двата мача. Всичко зависи от това в коя шестица се намираме. Аз не мога да бъда съдник, на който и да е отбор. Всеки тим си преценява какво иска от това първенство. Да не говорим преди всичко да е станало факт."

"ЦСКА по принцип трябва да играе, за да стане шампион. Трябва да играя за себе си, за целите си, вече по-конкретно обяви Стоев.  - Аз съм треньор на "Лудогорец" и знам, че ЦСКА постепенно изпусна доста точки колкото повече приближавахме края на първенството. Ако сега изпуснат и този мач, оттук нататък ще им бъде изключително трудно."

Дни по-рано Стоев каза, че не очаква феърплей от ЦСКА. Което накара по-паметливите да му припомнят, че точно той не би трябвало да пледира за "честна игра". Преди първата титла на "Лудогорец" Стойчо Стоев бе треньор на "Миньор" (Перник), а тимът от Разград сериозно изоставаше в точките от армейците. Тогава "Миньор", препънал почти всички грандове у дома си, пусна юноши на мача с "Лудогорец" и гостите спечелиха със 7:0.

"Със сигурност и след 14 години ще се споменава за този мач "Миньор" - "Лудогорец", отвърна Стоев на въпрос за този не толкова лицеприятен случай от неговата кариера. - Такава беше ситуацията - и треньорите, и футболистите искаха да се играе този мач. Не зависеше от нас. Това беше в началото на полусезона (бел. ред., не беше към края) и ЦСКА имаше достатъчно време да реализира мечтата си да стане шампион."