ГЕРБ ще участва самостоятелно на местните избори, е решила Изпълнителната комисия на партията. Съобщението направи в Пловдив председателят на парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов преди началото на националното съвещание на партията, предаде „Фокус”.

Ще има разговори, които ще се водят с Реформаторския блок, но принципната позиция на политическа партия ГЕРБ е за самостоятелно участие”, каза Цветанов.

Преди седмица Радан Кънев също заяви, че целта на Реформаторския блок е да участва самостоятелно, но в „червените крепости“ щели да търсят партньорство с ГЕРБ.

Днес в Пловдив по отделно заседават ръководствата както на ГЕРБ, така и на Реформаторския блок.

Цветан Цветанов говори пред общинските кметове на ГЕРБ от цялата страна, народните представители от ГЕРБ, министрите от кабинета от квотата на ГЕРБ, областните координатори на партията.

Към настоящия момент имаме 94 кмета, 1601 общински съветника и разбира се, че това е минимумът, с който стартираме. Убеден съм, че нашата кампания ще бъде с над 100 кмета по общини, които ще бъдат избрани на месните избори, и над 1601 общински съветника“, постави целта Цветанов.

Вече били изпратени указания към всички структури на партията, за да могат да бъдат обсъждани и номинациите за общински съветници, за кметове на малки населени места, както и за общински кметове.

Цветанов каза още, че са дали възможност да бъдат номинирани и „общественици, които също могат да бъдат и част от стратегията и политиката, която провежда ГЕРБ по места“.