Министър-председателят Бойко Борисов събра кметовете от Смолянска и Кърджалийска области на оперативен щаб. Присъствали са и директорите на горски стопанства, полиция, пожарна, БЧК и областните управители.

В момента министър Лиляна Павлова работи нон-стоп заедно с представителите на местната власт в населените места без ток, където пожарната доставя храна, вода и всичко от първа необходимост“, каза Борисов в Смоляв.

В момента 209 населени места в областите Смолян и Кърджали продължават да са без ток. Екипите на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” (ГД ПБЗН) продължават работата по снабдяването на бедстващите населени места с продукти от първа необходимост и лекарства, както и за оказване на съдействие на електроснабдителните дружества и енергийния системен оператор за възстановяване на електроснабдяването на населените места.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и областният управител на Смолян Недялко Славов лично проследиха пробиването на пътя за махала Печинска, община Мадан днес. Повече от 6 дни махалата остана откъснато от града поради огромните преспи тежък сняг. Днес в разчистването на пътя за там беше пренасочена тежкотоварна машина, съобщи МРРБ.

Цяла нощ друга тежкотоварна техника, пренасочена от републиканската пътна мрежа работи по отварянето на пътя за с. Мугла и тази сутрин към 10 часа той беше пробит. По време на заседанието на кризисния щаб регионалният министър обеща да съдейства на всички кметове, които потърсят съдействие за разрешаване на пътните проблеми.