Националното съвещание на ДСБ, което се провежда в Пловдив, подкрепи политиката на Реформаторския блок в Народното събрание и в Министерския съвет „като ключов стабилизиращ фактор за връщане на международния престиж на България и ролята й като лоялен член на ЕС и НАТО“. Точно с тези мотиви партията оцени „изключително високо“ работата на министрите на отбраната – Николай Ненчев, и на външните работи – Даниел Митов.

Основаната от Иван Костов партия, днес ръководена от Радан Кънев, постави задача на управлението за „създаване на независима антикорупционна прокуратура, разследваща висшите етажи на изпълнителната, законодателната и съдебната власти“.

Лозунгът на партията за местните избори е „Промяната започва от корена. От твоята община“, а хаштагът в социалните мрежи ще бъде ореннаПромяна.

Предлагаме ви пълния текст на резолюцията от националното съвещание на ДСБ.

 

РЕЗОЛЮЦИЯ НА НАЦИОНАЛНОТО СЪВЕЩАНИЕ НА ДСБ

14-15 МАРТ 2015

1. Националното съвещание на ДСБ отчита необходимостта от стабилно управление, което да гарантира националната сигурност. Подкрепя политиката на РБ в НС и изпълнителната власт, като ключов стабилизиращ фактор за връщане на международния престиж на България и ролята й като лоялен член на ЕС и НАТО, като оценява изключително високо работата на министрите на външните работи и отбраната.

2. Определя реформите в правосъдието и сектор сигурност като първостепенно условие за излизане на страната от трайната политическа, икономическа и демографска криза. Призовава партньорите в РБ и управлението да се обединят около радикална форма на борба с корупцията по румънски модел, чрез създаване на независима антикорупционна прокуратура, разследваща висшите етажи на изпълнителната, законодателната и съдебната власти.

3. Приветства реформаторските усилия на министрите от РБ в сферата на правосъдието, здравеопазването и образованието, като подчертава необходимостта от спешен напредък на административната реформа и промените в режима на обществените поръчки в борбата срещу корупцията.

4. Потвърждава необходимостта от консолидация на РБ като политическа общност, с убеждението, че тя трябва да се осъществи отдолу нагоре, на основа на сътрудничество в името на общи цели, при отчитане на естественото лидерство на местно и национално ниво.

5. Възлага на общинските и областни структури на партията да водят преговори за максимално широко обединение на десните и реформаторски сили, с цел изолиране на БСП и ДПС от местната власт, преодоляването на корупцията и финансовата безстопанственост.

6. Възлага на Националното ръководство да положи максимални усилия за утвърждаване на реформаторското обединение на национално ниво като единна и последователна модерна десница, способна да се бори за равноправно учатсие в управлението на страната.

#‎КореннаПромяна‬