"Въобще не ставаше въпрос за пушките. Те ако са искали пушките, аз щях да ги изнеса. И предния ден Петко говори от терасата с трима полицаи."

Това каза пред Нова тв една година след трагедията в Лясковец, при която загина една барета, майката на главния обвиняем - Петко Петков. Стефанка Савова не каза тогава за какво им е на щурмоваците от СОБТ да ходзят в Лясковец, щом не ставало въпрос за оръжието. Но пък така потвърди една от основните версии - че "самодейно" предния ден полицаи са компрометарила изнанадващия характер на акцията, при положение че психически неуравновесеният мъж е разговарял с тях.

"Пепо, бягай майко, тез са тука", казала Стефанка Савова на сина си, когато влезли първите две барети.

Сега тя живее в апартамента, който целият е в дупки и неизмита кръв от трагичната акция.

Във фаталната сутрин Петков бил паднал на земята и бил безпомощен. Жената, която ще е свидетел по делото, обаче не обясни как така тогава се  стигнало до това той да заяви, че ще се предаде, колкото да подмами служителите на МВР и после да открие огън.

Според Савова "... той нищо не е направил". (Обвинителният акт по делото, което стартира вчера е за едно убийство, 5 опита за убийство и незаконно притежаване на оръжие, б.р.) 

В своя подкрепа тя изтъкна факта, че през годините... у тях са спали 30 германци и можели да бъдат повикани за свидетели да кажат що за хора са те. 

"И да разстрелят физическия убиец, при мен нещата няма да се променят по никакъв начин. Нищо няма да върне Емо", каза пък вдовицата на убитата барета Милена Шаркова.