След прекъсване от една година заради липса на пари "Спирит ъф Бургас" (Spirit of Burgas) се завръща с ново издание на 7 и 8 август тази година. Новината дойде от кмета на Бургас Димитър Николов, който обяви, че заедно с "Болкън ентъртеймънт къмпъни" ще обединят усилия, за да бъде възобновен фестивалът.

Първото му издание е през 2008 г.  "Спирит ъф Бургас" бързо се превърна в символ на града и спечели още популярност на Бургас.

„За мен е огромно удоволствие да потвърдя, че на 7 и 8 август 2015 г. любимият музикален фестивал на България – "Спирит ъф Бургас", се завръща. Едногодишното прекъсване ни позволи да направим своите изводи и да съберем експертен екип, специализиран в маркетинга и организацията на фестивали в Източна Европа, с който ще продължим да пишем успешната история на "Спирит ъф Бургас“, обяви Димитър Николов.

За шестгодишната си история  фестивалът е привлякъл изпълнители като Faith No More, The Prodigy, Korn, Skunk Anansie, Moby, Wu-Tang Clan и т. н.

Тази година Спирита ще се проведе в два дни на 3 сцени.

Основният хедлайнер ще бъде обявен тази вечер във фейсбук страницата на фестивала. В някои медии вече се появи информация, че това ще бъде британската звезда Роби Уилямс.

Билетите тръгват в продажба от сряда, 18 март, точно в 10:00 ч. Ще се продават в мрежата на "Ивентим" Eventim.bg в цялата страна, както и в билетен център НДК.