Камера заснела зверството на тримата охранители, които убиха напълно безпричинно психоболен в Гранд Мол Варна, научи Клуб Z

Оперативните служби на МВР, под прякото ръководство на разследващ полицай от 3-то РУ Варна и наблюдаващия дежурен прокурор от Окръжна прокуратура разкриха тежко криминално престъпление, свързано със смъртта на лице с неустановена първоначално самоличност, гласи официалното съобщение.

Оказало се, че 52-годишният мъж, който бе открит мъртъв в събота пред "Бюти зона" в мола, бил пребит зверски от охраната, защото го помислили за клошар. Мъжът обаче нито е бил толкова изпаднал, нито пиян, а добродушен човек, който всеки ден се разхождал до мола. Той е страдал от шизофрения, но не е бил агресивен и хората в района са го познавали. Зверството станало около 14 ч пред десетки клиенти.

Бездомникът не е предизвикал с никакви свои действия побоя, потвърди и говорителят на Окръжна прокуратура Радослав Лазаров. Според сайта "Варна утре" тримата пазачи, които са го ритали до смърт, са на възраст между 20 и 25 г. 

На охранителите е повдигнато обвинение за престъпление по един от най-тежките членове от НК - чл. 116, който предвижда и доживотна присъда без право на замяна.

Те са задържани за 72 часа от прокурор, като предстои в следващите дни да им бъде искана от Окръжен съд Варна мярка "задържане под стража".

Началният етап на разследването не позволява излагането на повече подробности, каза Радослав Лазаров.

"Ние изказваме съболезнование на близките на починалия и ще окажем пълно съдействие на следствените органи за установяване причините за нещастния инцидент", заяви пред медии директорът на търговския център Иво Генов.