"Смърт за Кенеди! Ще убием посланичката на САЩ Керълайн Кенеди". Мрачен глас пратил по телефона страшната заплаха, съобщава Си Ен Ен. Дъщерята на убития президент на САЩ Джон Кенеди е посланичка в Токио.

Японските следователи веднага са започнали разследване, но не се съобщават никакви подробности.

"Приемаме всяка заплаха много сериозно. Правим всичко възможно да защитим нашите дипломати. Работим в тясно сътрудничество с властите в Япония", заяви Мари Харв, говорителка на Държавния департамент на САЩ.

Новината за смъртната заплаха срещу Керълайн Кенеди идва само две седмици след както в Сеул американският посланик бе нарязан с бръснач. Той все още се възстановява след операцията, но вероятно ще му остане белег на лицето за цял живот.

В Япония в момента на посещение е първата дама Мишел Обама. Там е и бившият президент демократ Бил Клинтън.

Когато през ноември 1963 г. в Далас бе застрелян Джон Кенеди, дъщеря му Керълайн е била само на три годинки. По-късно бе убит и чичо й Робърт Кенеди, който бе министър на правосъдието и кандидат за президент. Третият от братята Кенеди - Едуард, катастрофира "случайно" и в колата умря любовницата му. Едуард остана сенатор, но никога не посмя да се кандидатира за президент. Синът на Джон Джон Кенеди младши загина в катастрофа със самолета си.

След десетки години сега отново срещу член на клана Кенеди е отправена смъртна заплаха. Каква прокоба тегне над семейство Кенеди, все още никой не е разгадал.