За пръв път от 1985 година, когато по екраните излезе „Пурпурният цвят”, композиторът Джон Уилямс няма да пише музика за филм, режисиран или продуциран от Стивън Спилбърг. Компанията на режисьора DreamWorks Pictures излезе с изявление, че дългогодишното партньорство между Спилбърг и Уилямс е прекратено за кратко.

"За съжаление, този път мистър Спилбърг и мистър Уилямс не успяха да си сътрудничат за създаването на „Мостът на шпионите” (трилър за Студената война, режисиран от Спилбърг – бел.ред.). Заради голямата си заетост и дребно здравословно неразположение Джон Уилямс беше принуден да се оттегли от проекта”, се казва в съобщението до медиите.

От студиото обещават, че Уилямс и Спилбърг отново ще работят заедно по-късно тази година, когато режисьорът ще адаптира The BFG на Роалд Дал.

Сундтракът към „Мостът на шпионите“ ще бъде създаден от Томас Нюман – многократен носител на БАФТА и Грами, автор на музиката към „Американски прелести”.

„Мостът на шпионите” разказва за американски адвокат – в ролята Том Ханкс, който се оказва в средата на преговори между ЦРУ и Съветския съюз, взели за заложник щатски пилот.

Площад Славейков