Виктор Божинов, режисьорът на най-харесвания български сериал „Под прикритие“, се е заел да екранизира романа на Милен Русков „Възвишение“. Новината съобщи самият Божинов с постер, публикуван във фейсбук.

Подробности около проекта все още липсват, включително кой ще го финансира. Но „Възвишение“ може да стане първият игрален филм на Божинов – режисьор с огромен опит. Той е единственият българин, който се е учил как се прави кино, работейки дълги години като първи асистент-режисьор и режисьор на вторите екипи на американски филмови продукции у нас, както и при едни от най-големите режисьори на европейското кино, снимали в България. Междувременно той завърши няколко нови сериала – в Русия и в България. Скоро по Би Ти Ви ще тръгне най-новата поредица, режисирана от него – „Връзки“, с Михаил Билалов и Лилия Маравиля.

„Възвишение“ нареди Милен Русков сред най-големите съвременни български писатели. Романът донесе на своя автор Европейската награда за литература за 2014-а. По книгата режисьорът Иван Добчев създаде представление, част от афиша на Пловдивския театър.

площад Славейков