В кафенето на Народното събрание, официално известно като "Клуба на Народния представител", е бил представен древен обичай от Капанския регион, с. Садово, Търговище. За това информира пресцентърът на БСП в специално съобщение до медиите.

Ето как продължава то:

"По този повод на Явор Куюмджиев, депутат от ПГ на КБ (Парламентарната група на Коалиция за България - б.р.) от този регион и зам.-председател на Комисията по енергетика в НС, беше връчено първото българско знаме – конската опашка.

"С нея нашите предци са постигали победи и градили държавата ни. Приемете я като символ и послание. Символ на силната и горда Българска държава и послание да работите само в неин интерес", обясниха представители на региона, облечени с традиционни носии.

Те пожелаха на народния представител, както и неговите колеги, да бъдат отговорни, да побеждават дребните интереси, а България да бъде поставена на първо място.

"Не се карайте, бъдете като Кубратовия сноп и работете заедно и в съгласие!”, допълниха те.

"Приемам този символ с голяма благодарност и признателност. Работя с ангажимента да направим България достоен дом за всички нас”, заяви Явор Куюмджиев.