Близо 700 души се присъединиха към фейсбук групата "Бойкот на Гранд мол" само за няколко часа след създаването ѝ. Тя се появи като реакция на убийството на Нягол Петров (52 г.), което бе извършено във варненския търговски център и за което обвиняеми са трима от охранителите.

Варненци са решили, че най-ефективният начин да накажат собствениците и управителите на мола, които са допуснали да се случи зверството, е като спрат да пазаруват там, съобщава "Варна утре". 

"Призоваваме всички граждани да не пазаруват в този търговски център и да накажем виновниците за смъртта на един невинен човек с това, от което най-много ще пострадат - като ги лишим от печалба", апелират създателите на групата.

Те припомнят и за друг инцидент в "Гранд мол" през 2013 г., когато 4-годишно дете бе завлечено от ескалатора и падна отвисоко. То трябвало да е в охраняваната детска зона.

В знак на протест и солидарност към убития безпричинно човек се организира и флашмоб. В неделя от 14 часа пред мола варненци ще се съберат облечени в стари и непретенциозни дрехи и обувки, с каквито е бил убития Нягол и заради които първоначалното съобщение от мола бе, че починалият е бездомник, който издъхнал от естествена смърт.

Вчера окръжният съд наложи мярка "задържане под стража" на тримата охранители - 24-годишния Ангел Николов, 22-годишния Красимир Димитров и Цветан Маринов, който е само на 19 г. По време на мерките прокуратурата излезе с информация, че охранителите в "Гранд мол" са били и други граждани. 

Междувременно, малко след като стана публично, че 22-годишният Красимир Димитров - един от обвинените за убийството, е публикувал видео във Фейсбук как охранителите в "Гранд мол" се забавляват с мачете по коридорите на търговския център, профилът му в социалната мрежа беше деактивиран.

От управата на комплекса пък казаха, че считано от днес прекратяват договора си с охранителната фирма.