Известни са много книги за самопомощ, една от друга по-полезни „Как да отслабнем с 20 кг за един ден?“ до „Как да стана милионер и да избягам в Сърбия?“

За първото заглавие отговорът е прост – поставете си краката на трамвайните релси и мигом ще се освободите от ненужните килограми. При втората книга се оказва, че отговорът също е много прост. Един човек с мустаци вече го направи.

Да видим основните препоръки в “Как да оглупеем за един месец?“

Започнете с гледане на телевизия. Особено реалити формати. Там е заложена латентната лоботомия. Много ловка и ефикасна стратегия. Събирате на едно място всякакви люде с мания за известност, изпълзели от незнайните си убежища. Те мъчително желаят да се доберат до петте минути слава. И вече може да правите с индивида каквото си искате, той ще изтърпи. Дори и Шопен да му пуснете, стиснал зъби, ще го изтърпи, само за едната гола известност. Но не се стига до такъв садизъм. Обикновено се налага да ядат хлебарки, да пеят фалшиво, да се преобличат в дрехи на другия пол и дотам. Процесът е взаимен. Журито се състои от самовлюбени, известни до Калотина, задължително притежатели на нисък хумор.

Но всички тези безсмислени формати покриват вечерните пояси. Денят се познава от сутринта. Затова отрано тръгват политици на орди да гостуват в сутрешни блокове и да въздават благодат. Кога спят тия хора, кога работят, не знам. Имам чувството, че живеят в някакви кампери и само обикалят студията, феномен някакъв. Може би трябва да има специален ден за отдих – без политици. Не знам, май ще се окаже, че телевизията е вредна за психичното здраве. 

Приятно гледане и не предозирайте!