Протестна вълна срещу убийството на "клошаря" Нягол Петров в мол във Варна се навдига в цялата страна.

За днес в морската столица и в София са насрочени две мероприятия под надслов "Не на насилието, солидарност с Нягол". Участниците в тях ще протестират с непретенциозни, "клошарски" дрехи, каквито е носел и мъжът, нарочен за бездомник.

"Неделя 22.03.2015 г. от 14:00 часа. Пред Гранд Мол Варна - търговския център в който "охранители " убиха човек безпричинно с нечовешка жестокост. Да кажем заедно "НЕ НА НАСИЛИЕТО". Нека бъдем там заедно, със стари и непретенциозни дрехи (с каквито е бил убитият Нягол). Нека бъдем бедни, с овехтели дрехи, клошари дори. Но да покажем, че няма да търпим подобно насилие, подобно оскотяване. И бедният има право на живот. Нека бъдем там облечени със стари дрехи, със старите си обувки, с плакати. Нека покажем, че печалбата и измисленото ,"спокойствие", измамното лицемерие не стои над човешки живот", се казва в страницата на събитието във Варна, в която се призовава за протест пред мола, където Нягол беше убит от охранители.

Групата призовава за бойкот и на целия мол (виж снимката).

В същия час, 14 ч, в София се организира флашмоб - пред мола на бул. "Ал. Стамболийски".

"Да подкрепим демонстрацията във Варна , като излезем и в София, за да кажем заедно "НЕ НА НАСИЛИЕТО". Ръка за ръка, един за друг - като брат за брата!", е посланието и на това събитие