Зелената философия  - "всичко може да се направи екологично" - в комбинация с британската любов към ръгбито даде живот на уникален мобилен телефон - направен от трева, дърво, и рециклирани части. O2 Recycle, дъщерна компания на британския мобилен оператор O2, са работили заедно с дизайнера Шон Майлс за кампанията "Рециклирай за ръгби".

Поради тази причина основният материал в корпуса на еко-смартфона е трева, отрязана от Туикенхам - стадиона на националния отбор на Англия по ръгби. Устройството е напълно функциониращо, и е отнело 240 часа за изработка. 

Стръкчетата трева са обработени със студено сушене в рамките на два часа от косенетео, за да запазят пресния си вид. След това са смачкани, формовани, и покрити с екологична смола. Бутоните са направени от дърво, придобито от местни източници.

“Искахме да дадем на "старото и забравеното" нов шанс за живот, и да създадем прототип, който да накара хората да спрат и да се замислят за рециклирането по нов и различен начин. Телефонът сам по себе си е страхотен, и всеки може да види отделните стръкчета трева, и да си представи страхотните игри на ръгби, играни върху тях”, разказва дизайнерът Шон Майлс.

Кампанията "Рециклирай за ръгби" е част от инициатива на британската спортна федерация, която цели да промотира грубия спорт като полезен социален инструмент. O2 Recycle изкупува и рециклира стари телефони, като подкрепата им за кампанията е с цел да окуражат тази дейност.