Ако имате тийнейджър вкъщи, няма как да не сте забелязали, че от вчера детето ви не е в добро настроение. Това дори е меко казано. Снимки на разплакани момичета, статуси за края на света, сбогувания със скъп приятел, дори съобщения за опити за самоубийства. Такъв е светът на тийнейджърите от вчера, когато култовата момчешка група One Direction официално обяви, че се разделя с един от членовете си - Зейн Малик.

„След пет невероятни години, Зейн Малик реши да напусне One Direction”, започва съобщението на официалния сайт на групата.

След тези думи социалните мрежи са наводниха със снимки на плачещи момичета, които споделят, че краят на света е дошъл за тях.

Засега групата не се разпада и ще продължи турнето си.

Искам да се извиня на феновете, ако съм ги разочаровал, но трябва да направя това, което чувствам със сърцето си. Напускам, защото искам да съм нормален 22-годишен, който да има възможност да си почива и да се радва на лично пространство извън прожекторите. Знам, че имам четирима приятели за цял живот – Люис, Лиам, Хари и Найл. Знам, че те ще продължат да бъдат най-добрата банда в света“, каза самият Зейн Малик.

Останалите четирима изразяват съжалението си от решението на Зейн. Минути по-късно най-популярният хаштаг в социалните мрежи стана #AlwaysInOurHeartsZaynMalik - Зейн Малик завинаги в сърцата ни. Голяма част от феновете постват снимки с две дати - 23.07.2010 - 25.03.2015. Това не е надгробен надпис, въпреки че настроението е подобно. Това са датите на първата прегръдка между петимата на сцената и последната. 

Зейн Малик бе вторият най-харесван член на групата след лицето на бандата Хари Стайлс. Зейн е роден на 12 януари 1993 година в Брадфорд, Великобритания. Майка му е англичанка, а баща му - пакистанец. През 2009 година се записва за участие в X фактор, но не се явява. На следващата година събира смелост. Тогава и останалите четирима от бандата участват в конкурса. Продуцентът Саймън Кауел ги събира и създава най-успешната момчешка група - One Direction.

На първата си появя на сцената след раздялата, Хари Стайлс не скри сълзите си, а кадрите обиколеха веднага света.

Сред най-големите хитове на групата е Night Changes.

Сайтът Mashable дори описа какви "храмове" си правят тийнейджърите вкъщи, за да има къде да плачат. Сред задължителните атрибути е стъклен сувенир с лицата на все още петимата.