Както се очакваше, парламентът избра днес предложения от ГЕРБ и Реформаторския блок Цветан Цветков за председател на Сметната палата. Но при дебатите за избора му се получи ситуация, аналогична на тази при гласуването на новия дълг от 16 млрд. лв., като "в движение" ДПС декларира подкрепата за Цветков, след като Патриотичният фронт оттегли своята кандидат за поста - Горица Грънчарова-Кожарева.

"Видяхме как ясно се получава съглашателство и как се прави състезание с един кон", декларира лидерът на "Атака" Волен Сидеров и обяви, че депутатите му няма да гласуват, защото оттеглянето на кандидата на Фронта е задкулисие.

Георги Кадиев от БСП беше още по-краен, като заяви, че Реформаторският блок вместо да поздравява Фронта, че са оттеглили кандидатурата си, трябва да поздрави ДПС за тази кандидатура.

„Те успяха да наложат тяхната кандидатура и да извият ръцете на Реформаторския блок и на ГЕРБ“, заяви Кадиев. По думите му това, което се случва днес, е "Сърница 2". 

Накрая при гласуването шефът на одитния орган получи подкрепата на ГЕРБ, ДПС, РБ, Патриотичния фронт, БДЦ, АБВ и на независимите депутати.  "За" гласуваха 146 народни представители, 1 "против", 21 "въздържал се". От "Атака" не участваха във вота.

После Цветков върна жеста, като обяви пред журналисти в кулоарите на парламента, че ще предложи Грънчарова-Кожарева за свой заместник.

Цветан Цветков беше зам.-председател на Сметната палата до април 2014 г., когато кабинетът "Орешарски" смени състава на ведомството, променяйки закона. Горица Грънчарова-Кожарева и в момента е член на одитния орган.