„Бенфика“ улесни задачата си в Лисабон, след като взе убедителна победа като гост на „Тотнъм“ с 3:1 на „Уайт Харт Лейн“ в Лондон в първи осминафинал от Лига Европа. Миналогодишният финалист (загуба от „Челси“ с 1:2 в Амстердам) и тази година е сред фаворитите за трофея. „Шпорите“ пък за пореден път разочароваха този сезон в мач срещу силен отбор и ако отпаднат, Англия ще остане без представител в Топ 8 на втория по сила европейски клубен турнир.

Точни за „лисабонските орли“ бяха Родриго и на два пъти Луизао, а почетното попадение за лондончани вкара Ериксен.

В дербито на Италия „Ювентус“ и „Фиорентина“ не излъчиха победител и завършиха наравно 1:1, като по този начин оставиха всичко да се реши на реванша след седмица на „Артемио Франки“ във Флоренция. „Бианконерите“ поведоха в началото чрез Артуро Видал, но в края на мача „виолетовите“ съумяха да изравнят, точен бе Марио Гомес. Двата отбора играха само преди седмица в мач от Серия „А“, отново в Торино, а „Старата госпожа“ тогава би с 1:0. „Ювентус“ е един от фаворитите за отиване на финал, който тази година ще се играе на домашния стадион на италианския шампион.

Пренасяме се в Испания. Първата част от битката за Севиля завърши с изненадващ успех с 2:0 за гостуващия в този мач „Бетис“, който е последен в Примера дивизион, почти без шансове за оцеляване. Домакините от „Севиля“ (двукратен носител на Лига Европа (тогава Купа на УЕФА) – 2006, 2007 г.) пък са седми и се борят за класиране в Европа и за следващия сезон, но в подобни градски дербита моментната форма не е от значение и всичко е възможно. Куриозното е, че втория гол за „Бетис“ отбеляза… Салва Севиля.

В другите мачове „Базел“ и „Ред Бул“ Залцбург завършиха без голове 0:0, „Порто“ взе крехък аванс от едно попадение срещу гостуващия „Наполи“, „Лион“ разгроми „Виктория“ Пилзен с 4:1 във Франция, а АЗ Алкмаар би като домакин „Анжи“ с минималното 1:0.

Българският „Лудогорец“ пък на практика напусна надпреварата след злощастна загуба с 0:3 у дома от „Валенсия“ в мач, игран пред 43 хил. зрители на националния стадион „Васил Левски“.

Реваншите в Лига Европа са след седмица.