След Генка Шикерова и Константин Караджов, след Биляна Гавазова и Антон Хекимян, на столовете на водещите на сутрешния блок по bTV ще седнат репортерите на телевизията Мария Цънцарова и Стоян Георгиев.

Това обявиха днес от медията. Новата двойка ще води "Тази сутрин" от 30 март, следващия понеделник.

"Те обаче ще разчупят обичайния формат на водене на блока и ще се включват със самостоятелни теми, репортажи и събеседници в рамките на предаването. С тази промяна най-гледаният сутрешен блок в ефира "Тази сутрин" затвърждава тенденцията в развитието на актуалните предавания на bTV към повече репортерско съдържание – журналистически разследвания, преки включвания от горещите събития в страната и динамично представяне на актуалните теми - за сметка на студийните разговори", посочват от телевизията.

"Тази сутрин” излиза от стандартната рамка на студио с двама статични водещи и техните събеседници. Вярвам, че с новия формат на блока, с основен водещ фаворитът на зрителите Антон Хекимян и със засиленото присъствие на двама от най-добрите разследващи журналисти у нас, ще предложим още по-динамично и интересно съдържание и за пореден път ще наложим нова тенденция в новинарските ТВ програми", коментира промените и Венелин Петков, директор на "Новини, актуални предавания и спорт".

Биляна Гавазова, подобно на предшественичката си Шикерова, излиза в майчинство.